Kérdések Életről …

Vajon érzed-e az Élet súlyát? Megérint-e a Létezés szépsége? Vagy elhalad melletted csendben és észrevétlenül, úgy hogy Te benne sem vagy? Átérzed-e azt, hogy Földi életed véges? Értékeled-e amit kaptál, a Testedet, amivel oly sok mindent ki tudsz fejezni, amivel képes vagy például érinteni. Szereted-e, tiszteled-e igazán lelked templomát, amiben lelked lakik? Törekszel -e arra, hogy jól tápláld és rendszeresen karbantartsd? Vagy elhanyagolod, mert bele sem gondolsz, hogy baja lehet? Teszel-e erőfeszítést, hogy jobban működjön életedben az, amit máshogyan kellene tenned, hogy másként láss embereket, helyzeteket, amik zavarnak? Érted-e hogy miért van a te Életed? Mondtál-e ma már köszönetet, azért amid van, elég hálás vagy-e a szüleidnek, hiszen általuk lettél? Vagy inkább vágyaid elérése és a napi teendők lebegnek előtted gyakrabban? Érzed-e hogy az emberi kapcsolatok közelsége, szeretete érint a legmélyebben? Tudsz-e kapcsolódni másokhoz úgy, hogy meglásd akár a hálát a mosoly mögött, vagy a vagyódó lelket a mogorvaság mögött? Vagy csupán az álarcot, a felszínt látod, talán a másik által a tudatalattidban megnyomott piros gomb mentén reagálsz oly kegyetlenül néha? Tudsz-e úgy szeretni, hogy nem vársz érte semmit sem ? Tudsz-e a Lelkeddel érinteni?

Mikor oldódtál fel utoljára a természet ajándékaiban? Kiabáltál-e az erdő mélységébe, beszéltél-e fákhoz, aludtál a szabad ég alatt vagy sírtál-e hangosan, miközben együtt éreztek veled oly sokan körülötted? A gyerekek őszinte tiszta, szeretete megérint-e gyakran? Fel tudsz-e oldódni a Jelen pillanatában? Vagy feszengve gondolsz-e közben arra, hogy hogyan néz ki épp a külsőd?
Mind kerülünk mélypontra, hisz fejlődni és tapasztalni jöttünk, jót s rosszat egyaránt. Talán a kontraszt elviselhetetlennek is tűnik és úgy érezzük a világ terhét cipeljük. De az élet súlyának és szépségeinek mély megélése, az élet megértése egyre csak görgetni fog minket felfelé a völgyből. Lépésről-lépésre. Nekem segített. Innentől, amikor meg tudom élni a jelen pillanatait, a jóga órán vagy mantrázás közben csupán Lenni, megpihenni a létezésben, amikor belenézek a macskám szemébe, meghallom a szeretett hangját vagy megérint egy új kapcsolódás élménye, olyan magasságokba vihet el, ami felemel a mélységből.
Érezd meg a hívást, és fogadd segítségül a neked való módszert, ha elakadsz a völgyben. Legyen az akár jóga, kineziológia, bodywork, családállítás, spirituális utazás vagy bármi más módszer. A cél mindnél ugyanaz. Az ÉLET!