Békében vagyok-e magammal.

Békében vagyok-e magammal.
Békében vagyok-e a környezetemmel.
Békében vagyok-e a sorsomat illetően.
Békében vagyok-e az életem nyújtotta nehézségekkel kapcsolatban, amin változtatni nem tudok.
Békében vagyok-e a világ működésével.

Ha igen: akkor meglátom és tudok élni a nekem megadatott lehetőségekkel. Ezeket fel tudom használni arra, hogy fejlődjek a nehézségek által. A nehézségeket pedig lehetőségeknek látom.
Ha igen: elfogadással élek a mássággal kapcsolatban. Észreveszem az eltérő gondolkodást, életszemléletet, életvitelt, és mivel rendben vagyok a magaméval, békében vagyok a másikéval. A sokszínűséggel.
Nem feltétlenül ragaszkodom ahhoz, hogy csakis úgy jó, ahogy én gondolom, ahogy én élek, s ezt nem erőltetem rá másokra.
Ha igen: rugalmas vagyok, ám kiállok magamért ha kell, de nem harcolok mindenáron, képes vagyok elengedni azt, amin változtatni nem tudok. Békében tudok továbblépni, ha kell.
Ha igen: békében vagyok a természettel és tiszteletben tartom az állatokat, a gyengéket és a kiszolgáltatottat. Segítve őket, ha úgy adódik.
Ha igen: nem alkalmazom a hatalmaskodást, a zsarnokoskodást, színjátékot, szerepeket nem játszom.
Ha igen: békében vagyok szüleimmel, már nem harcolok ellene, hogy nehogy olyan legyek, mint ők, és a gyerekeim és társam által mutatott tükrökkel sem. A fejlődést látom általuk.
Ha igen: nincs feszültségem az elutasítással kapcsolatban, az egyedüllétet az életem egy hasznos részének tekintem, képes vagyok megélni a férfi/női oldalamat, ezen minőségeknek átadni magam.
Ha igen: képes vagyok megkeresni és megérezni a szeretetet a nehéz pillanatban is, a bántó emberekben is megkeresni azt.
Ha igen: A csendet, és önismereti/spirituális módszereket felhasználva bátran eljutok lelkem mélységeibe akár. Megkeresve ezáltal, azt, aki vagyok.
Ha igen: nem érzek frusztrációt attól, ha nem tudom irányítani a környezetemet, ha nem tudom befolyásolni a világ törvényeit, hogy nem tudom elkerülni a betegséget, a kiszolgáltatottságot, a testem halálát.
Ha igen: befolyásolni tudom viszont magamat, irányítani mit érzek, mit kezdek mindezekkel kapcsolatban. Csak rajtunk áll, meddig jutunk magunkkal, egymással….a világunkkal….